Ole Lukøje

Kay Bojesen
560

Beskrivelse:

Kay Bojesen og H.C. Andersen havde rigtig meget tilfælles. Hver især tog de udgangspunkt i den stærke fortælling, og hver især var de forud for deres tid. De skabte en ny måde at formidle og fortælle på, og med deres fantasifulde universer og originale kreativitet blev de hurtigt elsket af store og små – og er det stadig.

Ole Lukøje er oprindeligt en eventyrfigur, der både optræder i nordiske og tyske folkedigte. H.C. Andersen lod sig inspirere af den finurlige karakter og skrev eventyret om Ole Lukøje og drengen Hjalmer, der blev publiceret i 1841. Ole Lukøje bærer på to paraplyer, som han bruger til at vise historier på ved sengetid, når børn skal sove.

Den ene paraply bruges til de artige børn og viser et drømmebillede, der giver dejlige drømme. Den anden paraply bruges til uartige børn, og den giver slet ikke drømme, som vi erfarer i eventyret. Iført lyseblå natskjorte, mørkeblå natbukser, tøfler og en lille hue står Ole Lukøje glad og smilende med sine to paraplyer.

Både Kay Bojesen og H.C. Andersen tog udgangspunkt i børnenes verden, og deres måder at fortælle historier på er blevet en del af vores kulturarv. De vil altid være med os, og det er med stor respekt og stolthed, at vi fører Kay Bojesens arv og originale fortællinger i træ videre.

Design: Kay Bojesen Denmark

Indeholder: Ole Lukøje, blå/lys blå, H21 cm

Vi leverer gaver til enhver lejlighed

Hos NIELSEN-reklame leverer vi gaver til enhver lejlighed – jul, påske, sommer, jubilæum m.m.

 

Vi leverer mange kendte mærker som Royal Copenhagen, Menu, Rosendahl, Stelton, Eva Solo, Kähler, Georg Jensen, Kay Bojesen, Weber, Georg Jensen Damask, Bon Goût, KitchenAid, m.m.

 

Hvert år i september holder vi julegavemesse for virksomheder.